Afwijkingen omwille van Covid-19 (coronamaatregelen)

Deze beslissingen zijn genomen op 30 juli 2020 a.d.h.v. de op die datum geldende maatregelen.

Aanvangsuur

De wedstrijden starten om 20 u. i.p.v. 20.30 u.
Cafés moeten om 1 u. sluiten, door vroeger te starten hopen we dat alle wedstrijden kunnen gespeeld worden.

Speelwijze

Een normaal spel bestaat uit 4 enkels, 2 dubbels en 4 enkels. Omwille van de afstandsregels zullen er 10 of 12 enkels gespeeld worden.
Tijdens de dubbels is het vaak onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden tussen de 4 spelers.

In ere-afdeling spelen we best of 7 en in eerste afdeling best of 5.

Bij de bekerwedstrijden zullen alle wedstrijden best of 5 gespeeld worden behalve tijdens de halve finale en finale, deze wordt best of 7 gespeeld.

Bijkomende bepalingen

De overheid verplicht iedereen die in een café beweegt (niet aan een tafel zit) om een mondmaskers te dragen. Dit wil zeggen dat de spelers en de schrijver tijdens het spel verplicht zijn om een mondmasker te dragen.

Als de tegenpartij weigert een mondmasker te dragen wanneer dit verplicht is, mag je weigeren het spel aan te vatten tot de tegenpartij het mondmasker draagt.

Blijft de tegenpartij dit weigeren dan verliest deze speler/speelster deze wedstrijd met een forfaitscore (3-0 of 4-0).

Bij controle door politie of een andere gezagsdrager ligt de verantwoordelijkheid bij de speler zelf. Boetes worden dus persoonlijk betaald.